Activiteiten

Activiteiten

Genoeg te doen op Buitenplaats De Grote Bredelaar

Op en rond de camping en het erf is genoeg te zien en te beleven. Er is altijd wat te doen. Naast de camping ligt Park Bredelaar en op het oude erf verzorgd De Buitenkok regelmatig workshops koken op houtvuur, waarbij wordt gewerkt met verse groenten en fruit uit het park. De catering op het erf wordt verzorgd door De Goesterij.

geitenmelken

Park Bredelaar

Vanaf het campingveld loop je zo Park Bredelaar in. Park Bredelaar is een van de pocketparken van Park Lingezegen. Het park heeft als thema mee gekregen “Landbouw door de eeuwen heen”. Het thema komt tot uitdrukking door het bijzondere ontwerp en inrichting van het park. Zo is het park opgehoogd met 1,5 meter rivierklei. Hiermee worden de archeologische waarden beschermd tegen de grondbewerkingen die in de moestuin plaatsvinden. Dwars door het park van de poort naar de uitkijktoren loopt een voetpad waardoor je het hoofdverschil goed ervaart. Midden in het park ligt een groot natuurlijk tafelkleed van gras, wat uitnodigt om te picknicken. Je mag gebruik maken van de vuurplaats er speciaal voor is aangelegd. Op de bankje zit je heerlijk uit de wind en in de zon.

parkbredelaar_1

Een belangrijke plaats in het park is weggelegd voor de moestuin. In de moestuin worden oerhollandse en historische groenten gekweekt. Het park is pas in 2016 geopend, waardoor de eerste jaren nog vooral aan bodemverbetering moet worden gedaan. Toch heeft het eerste jaar al de nodige groenten en fruit opgeleverd. Zo hebben we onze eigen appelsap geperst en zijn de groenten verkocht in de kar die we aan de weg zetten.

De uitkijktoren geeft een mooi uitzicht over het erf van de boerderij en de camping. Met mooi weer kun je uitkijken naar Arnhem en Nijmegen. Onder de uitkijktoren vind je informatiepanelen met informatie over het park en het gebied.

uitkijktoren

In het park en op het oude erf worden regelmatig evenementen georganiseerd, zoals een streekmarkt, open dagen en herfstfeest. De dagen zijn altijd gezellig druk en vooral voor de kinderen is altijd genoeg te doen.

pompoenen

Meer informatie over Park Bredelaar vind je op de website.